Menu

Potrivirea ceasurilor

Nu cred să existe vreo treabă mai nasoală și mai consumatoare de timp decât potrivirea ceasurilor în casă. Asta deoarece taică-meu are colecție de ceasuri. Vreo 15 bucăți pe care le vrea potrivite. Însă le vrea potrivite la secundă!
Nu la o secundă în urmă sau înainte, căci face crize că nu vreau să-l ajute, că-mi bat joc!
Azi mi-a luat o oră să-i potrivesc vreo 15 ceasuri. La secundă, unele desfăcute și înlocuite bateriile (deoarece nu erau folosite de un an). Nu le poartă decât pe 3, însă semestrial mă pune să-i comand câte un ceas nou. Și eu am mania ceasurilor, însă am vreo 3 pe care le port (extrem de rar, ce-i drept). Un Samsung Gear 2 Neo, un Seiko 7T32 și-o chinezărie de 5 dolari. Însă ceasul ăla chinezesc funcționează ireproșabil. Ține timpul extrem de precis, la fel ca și Seiko.

Apoi, după ce le-am potrivit, a urmat partea a doua de nervi. Că evident, mi-am bătut jos și nu i le-am potrivit cum trebuie. Eu le potrivisem pe toate după ceasul de la calculator. Și nu era bine, dragă-Doamne căci nu era setat după ceasul atomic. Deoarece ăla e cel corect, iar celelalte nu.

Și uite așa, timp de o oră și jumătate am potrivit azi ceasuri, plin de nervi. Atât de mult a reușit să mă everveze treaba asta, încât efectiuv nu mai am chef de ceea ce am de muncă. Trebuie să dau înapoi la editură cât de curând o carte. Iar de ultimele corecturi nici nu m-am apucat. Efectiv nu am chef.

Iar va fi o noapte albă, sper ca până dimineașa la ora 6 când pleacă soția la muncă să pot trimite cartea corectată final. Și când zic final, mă aștept să fie OK, să le placă și să sară cu plata, fără să mă mai pună să mai schimb 2-3 virgulițe sau mai știu eu ce linii de dialog.

Succes!

No comments

Lasă un răspuns