Menu

Ghinioane, până când?

Mă întreb și eu așa, ca inteligentul, oare când s-o termina șirul ăsta de ghinioane care văd că mă urmărește? Parcă nu am avut niciodată așa zilel de rahat cum am avut săptămâna asta. Mi s-a udat Note 3-ul și acum i s-a dus butonul de pornire (am făcut comandă de altul). La mașină mi-a zis mecanicul că am probleme cu compresia și că pistoanele 2 și 3 sunt de vină. Zicea ceva de alt set motor, alți bani, altă distracție.
Am luat un Note 4 de la Arhi. Am zis că dacă-l iau de la el sunt mai ferit de ghinioane și nasoleli. După ce-am plecat am observat că nu merge S-health (pedometrul) și nici screen rotation.
Restart, închide aplicația, force stop, clear cache la aplicație, nimic. Nu voia să meargă S-health și nici screen rotation.
După ce m-am documentat pe net, am înțeles că problema asta se rezolvă după un reset to factory defaults.
Zis și făcut. Am dat reset din el.
Și pac, ghinionul a apărut. Telefonul se bloca în preloader, scria Samsung Galaxy Note 4 și jos Powered by android. Text alb pe fundal negru.
Nu apărea sigla de Samsung, colorată, cu led aprins, vibrație și sunet.
BadLuck copy
Cică pornește-l în recovery mode, cu volum sus + home button + power.
Aha, canci! Nu mergea orice i-aș fi făcut.
Am stat toată noaptea să încerc să fac porcăria aia de telefon. Până n-am băgat Odin n-a mers. Am pus Auto root și-a mers. Adică a început să meargă power + home button + volume up, ca să intre in recovery mode.
Am dat clear cache și wipe data partition.
După aia, telefonului îi apărea ecranul de mai sus în buclă. Se aprindea, scria Galaxy Note 4 / Powered by android, apoi restart. Și tot așa.
Am încercat să-i pun alt ROM, fără succes încă. NAND Write Fail.
După vreo 2 încercări s-a instalat cam 2 treimi din OS, apoi a dat iar eroare. Să te apuce dracii, nu alta.

Azi m-am văzut iar cu omul, să-i facă ceva la telefon. Și m-a luat la rost că ce cablu îi dădusem nu era cablul pe care mi-l dăduse el. Adică un cablu alb, singurul pe care-l am în casă (în afară de cel gros de la Note 3, cu mufă dublă).

Că ăla nu-i cablul lui, că ce i-am adus eu e altfel, e murdar (l-am ținut în buzunar la blugi până acsă – oi fi transpirat) și nu e cum mi-l dăduse el. Că eu îl făcusem colac și el mi-l dăduse șerpișor. Acum l-am strâns iar în formă de șerpișor și l-am curățat cu un șervețel umed.

Telefonul l-a luat să-i pună el OS, că eu m-am dat mai prostovan, că nu știu să lucrez cu ele. Da, cu Note 4 n-am lucrat, însă la Note 3 am schimbat la softuri mai mult de câte mere a avut Ana vreodată.

Acum aștept. A zis că mă sună să mi-l aducă azi. Cică va fi gata până la ora 17:30 când plec de acasă.

No comments

Lasă un răspuns