Menu

Ferma de broaște

Text copiat dintr-un comentariu de facbook, ce m-a amuzat teribil:

Stau in parcarea hotelului de lux Ryugyong, alaturi de un mic grup de americani, in asteptarea microbuzului care sa ne duca la Ferma de broaste testoase, de la periferia Phenianului. Ceva extraordinar acolo, nu broastele, da-le dracu, ca broasca-i tot broasca, cu sau fara carapace, dar… broscaresele, oameni buni, alea meritau vazute. Toate tinere, in halate albe imbracate direct peste chiloti,desi majoritatea nici nu purtau chiloti, pentru ca activitatea lor era 3/4 din timp in apa fluviului Taedong, care trece prin mijlocul Phenianului. Cel putin asa in spune un turist rus, care o vizitase cu o zi inainte. Cinci profesori americani proaspat veniti pentru a preda la UTS (Universitatea Tehnico-Stiintifica) din Phenian erau rasfatati si ei de gazde prin plimbari la cele mai reprezentative locuri din Phenian, acum la Ferma de broaste.

Ceva se intimpla insa in jurul nostru: se aud comenzi militare, ca din pamant linga noi rasar plutoane si companii de militari, care aleargau in draci, masini militare in viteza si coloane de tancuri…. Vine si microbuzul, ghidul in dreapta soferului ne face semn sa urcam.

– Repede, cit mai repede, striga el.

Ce drac are asta de-i asa grabit, ma intrebam in gindul meu. Aflu imediat: posibil razboi nuclear-zice ghidul-regimul marioneta de la Seoul sprijinit de imperialistii americani au atacat RPDC la Panmunjon, dar atacul fost respins umilitor. Soferul si ghidul cu urechea la radioul masinii, care transmitea stiri non-stop. Dupa 2 minute ghidul, mai calm ne spune ca nu va fi razboi nuclear, e vorba doar de un bombardier american care a intrat in spatiul aerian al RPDC, dar a fost doborit imediat. Dupa alte 2 minute radioul anunta ca nu a fost bombardier ci avion de spionaj. Profesorii americani erau destul de stingheriti. Mai trec 3 minute si aflam ca avionul de spionaj era o mica drona. Mai trec vreo 4 minute si aflam ca drona nu a fost doborita de antiaeriana nordcoreean ci de… taranul Dong-Sun din zona frontierei.

Dong-Sun devine imediat erou national. Vorbeste acum la radio taranul. Ghidul traduce ce spunea: cica drona s-a invirtit in jurul lui de citeva ori, iar taranul i-a tras una cu… sapa. Nu mai intelegeam nimic.

Seara, la hotel, aflu de la camerista mea, Him, care asculta pe sest “Radio Asia Libera” si versiunea dusmanului: un copil al unui militar american din contingentul de la Panmunjon se juca cu un avion jucarie telecomandat. Ii pierduse controlul iar jucaria a zburat aiurea spre Nord, pina cind i s-a terminat bateria,undeva la un km de frontiera. Deci totul a fost o aiureala. De aia e extem de periculoasa situatia in zona, cea mai mica scinteie poate declansa razboi nuclear.

Va urma

No comments

Lasă un răspuns