Menu

DOC AND ROLL III

Cea de-a treia ediție a DOC AND ROLL a avut loc loc între 11 și 17 aprilie, în Brașov, la Cinemateca Patria și la Clubul Rockstadt.
DOC AND ROLL este un festival de film documentar de muzică în cadrul căruia au fost proiectate filme documentare și biografice, plus concerte tematice.
După 2 ani de experimentări, primul în 2 zile, al doilea în 3D, ne-am extins la o săptămână întreagă, în care am scos Brașovul din astenia de primăvară și l-am ținut conectat în ritm de rock and roll.
kurt-cobain-1024
Tema principla a celei de a treia ediții a fost Clubul 27, “clubul” damnat al muzicienilor geniali care au murit la 27 de ani. Documentare și filme biografice despre ei, legendă, mit și și moștenire artistică: Robert Johnson, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse vor fi prezenți și omagiați pe ecran la Cinemateca Patria și sonor la Rockstadt, clubul oficial al festivalului. Aici au cântat blues prietenii noștri locali de la Fernet Blues Company și au poposit clujenii de la Lună Amară.
Omagiile noastre rock’n’roll se vor adresa și unor giganți dispăruți recent, Lemmy de la Motorhead, cu un concert al trupei tribut Motorace din Bulgaria, și lui David Bowie, acest extraterestru muzical. Sâmbătă a fost zi specială, ziua Pink Floyd, cu filmele The Wall, varianta live a lui Roger Waters și un concert cu excelenta trupă tribut Speak Floyd. Scena românească a fost cu acoperită de un eveniment inedit, documentarul Balta Albă, premieră într-un festival, în prezența regizorului Silviu Munteanu, un film despre generațiile de muzicieni crescute în cartierul bucureștean, urmat de un concert cu unul din exponenții săi, Partizan acustic!

Doc and Roll, 3d Time’s a Charm!

No comments

Lasă un răspuns