Menu

Da, există reparații alternatoare utilaje agricole!

Despre automobilul meu nu se poate spune că ar fi tocmai nou, însă eu unul eram mulțumit de felul în care funcționa. Asta până când m-a lăsat alternatorul. Vedeți, adevărul e că fusesem foarte atent ca partea lui mecanică să funcționeze fără cusur, dar nici nu mă gândisem că aș putea avea vreodată probleme de natură electrică. Și așa mi-am amintit de vorbele vărului meu, Costel: “Vine o vreme când e mai bine renunți la mașină, decât s-o repari”…

Costel e mecanic auto și îmi asigura buna funcționare a mașinii, în virtutea prieteniei și a gradului de rudenie dintre noi. Când am constatat că alternatorul mașinii și-a dat obștescul sfârșit, desigur, i-am telefonat vărului meu și i-am spus drama prin care trec mașina mea și, implicit, posesorul ei. Costel a oftat a pufnit pe nas a nemulțumire și i-a urat alternatorului să-i fie casarea ușoară.

– Mă, băiete, dar tu ești sigur că alternatorul e de vină? m-a întrebat Costel.

– Da, omule, nu mai dă curent, deși bateria-i bună. Am rămas cu mașina în parcare.

– Norocul tău că n-ai rămas pe vreun pod, ceva, undeva pe drum! Să spui mersi!

– Mda, ai și tu dreptate, îți mulțumesc, mașinuță, dar acum ce-i de făcut?

– Așteaptă să ajung la tine, să văd și eu despre ce e vorba!

Costel a fost prompt și, în mai puțin de o oră a ajuns la mine acasă. Am coborât împreună în parcarea din spatele blocului, vărul meu s-a uitat la mașină, a tot încercat zadarnic s-o pornescă și mi-a spus că, într-adevăr, alternatorul e de vină.

– Omule, există o problemă, îmi spuse el. După câte miros eu, trebuie înlocuit alternatorul. N-aș crede că mai poate fi recuperat, dar eu nu sunt specializat pe rezolvarea problemelor de natură electrică. Oricum, nu te-aș sfătui să mergi oriunde…

– Da’ unde, Costică? Există în București vreun service specializat în reparatii alternatoare

– Sigur, băiete! După câte știu eu e un singur service din Capitală în care se pot rezolva toate defecțiunile de natură electrică ale unei mașini, motociclete și camioane, indiferent de marcă. Eu tot acolo mi-am dus mașina. Auzisem de acest service de la un coleg de serviciu, care știi ce-a dus la reparat?

– Ce anume?

– Alternator de excavator!

– Există reparatii alternatoare utilaje agricole si de constructii? În București?

– Vezi bine, există. Și colegul a fost foarte mulțumit de lucrarea acestora!

– Care-i service-ul ăsta minune?

– SC Total Auto Electric SRL, din bd. Energeticienilor nr. 86, sector 3. Trebuie să le dăm un telefon, să vedem când trecem pe acolo.

– Și ai numărul lor?

– Da, chiar în memoria telefonului. Uite, 0766 74 82 11. Putem suna oricând. Sigur, puteam să folosim formularul din pagina de Facebook, dar e mai rapid așa.

No comments

Lasă un răspuns