Menu

„Batman Vs. Superman: Zorii Dreptăţii” – un succes box-office

Batman Vs. Superman: Zorii Dreptăţii” a cucerit box office-ul internaţional şi naţional cu încasări de 424.1 milioane de dolari în weekendul de lansare

Filmul de acţiune ,,Batman Vs. Superman: Zorii Dreptăţii” s-a bucurat de un weekend plin de succes, care conform primelor estimări i-a adus încasări de aproximativ 424.1 milioane de dolari, devenind astfel cea mai profitabilă lansare cu supereroi din istoria cinematografiei şi doborând deopotrivă recorduri locale şi internaţionale. Anunţul a fost făcut de către Sue Kroll, Preşedintele Diviziei Internaţionale de Marketing şi Distribuţie şi Veronika Kwan Vandenberg, Preşedintele Diviziei de Distribuţie Globală, în cadrul Warner Bros. Pictures. În România, ,,Batman Vs. Superman” a fost lider incontestabil de box office, în urma lansării sale din acest weekend fiind vizionat de 128.687 spectatori, care au generat incasări în valoare de 2.760.640 lei, însemnând un preț pe bilet de sub 22 lei.

Mult-aşteptata confruntare dintre cei doi supereroi a generat câştiguri în valoare de 170.1 milioane de dolari în box office-ul din SUA, reprezentând cea mai profitabilă lansare cinematografică marca Warner Bros. Pictures din istorie, devenind totodată filmul distribuit în cel mai mare număr de cinematografe, înainte de lansările din luna mai (4.242 locaţii) şi cel mai vizionat film în avanpremieră de joi, înainte de sarbătorirea Paştelui catolic, când a însumat venituri de 27.7 milioane de dolari.

La nivel global, filmul a doborât recordul unei lansări în IMAX pentru weekend-ul Paştelui catolic, cu venituri de 36 milioane de dolari din 945 de ecrane IMAX, cel mai semnificativ număr de ecrane de acest tip obţinut vreodată. În America de Nord, filmul a doborât recordul lansărilor în IMAX în afara perioadei de vară şi Crăciun cu încasări de 18 milioane, iar pe plan internaţional a însumat de asemenea 18 milioane de dolari, din care 7 milioane de dolari au fost înregistraţi doar în China.

Box office-ul internaţional a fost estimat la 254 de milioane dolari în weekend, fiind lansat într-un număr record de peste 40.000 de ecrane. Totodată filmul marchează cea mai profitabilă lansare Warner Bros. din toate timpurile în China (cu venituri de 57.3 milioane de dolari), Mexic şi Brazilia.

No comments

Lasă un răspuns